Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Placering af vindmøller på dybt vand indebærer store materiale omkostninger i metal og kabler.

 

I Norge har man flere projekter med flydende vindmøller , som skal levere elektricitet til de mange offshore aktiviteter langt fra land. Men samtidig på vanddybder på flere 100 meter.

Så vejen over cylinderformede tanke med kontravægt er ligesom blevet lagt. Men det medfører vindmølletårne på normal højde over havoverfladen og nær det dobbelte under havoverfladen.

Altså et utroligt højt stålforbrug , som ressourcen næppe kan bære på sigt.

For allerede nu bruger man mere jern end der brydes. Kun ressourcer af skrot kompencerer merforbruget.

Andre arbejder med ideen om flydende kunstige øer , der bærer flere møller. En vej hvor beton kan erstatte de mange ton stål. Og skibsværfter kan levere på samlebånd.

De mange HVDC kabler på kryds og tværs kan fint krydse sådanne flydende øer og billiggøre ilandføringen af energien.

Sådanne øer er foreslået placeret bl.a. på Dogger Banke.

Og skulle man blive træt af flydende øer, så kan faste anlæg fint anlægges her. Noget andet er placeringen på 30 til flere hundrede meter vand. Her vil flydende øer være billigere end de jack-ups , der anvendes til olieboring.

Vi kunne i Danmark fint være på forkant med den teknologi. Og så vil man samtidig sætte sig på de lukrative offshore kabel krydsfelter.

Og gør vi ikke det, så vil russiske flydende atomkraftværker kaste anker der i fremtiden og pumpe elektricitet ind i hjertet af Europa.

Så det er også et race mellem de enkelte energiformer.

De mange klager over kystnære møller kunne elimineres med netop flydende øer, som kunne flyttes derhen hvor ingen kunne se dem og kritisere anvendelsen. Til gengæld kan de også sejles væk til fjernere himmelstrøg i tilfælde af konkurs.

Når noget ikke er nagelfast (bundfast) så er mulighederne mange.

Ian

Dagens vits

Hvorfor snorker mænd, når de ligger på ryggen? svar: Fordi deres kugler falder ned over deres røvhul, og lukker for ventilationen!....
Nive info
Gå til toppen