Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

250 varmepumper installeres nu i stedet for barmarks-værk øst for Randers.

 

Prisen på fjernvarme fra de dyreste barmarks værker er nu så høj at alternativer som varmepumper langt bedre kan betale sig for de lokale forbrugere.

Problemet er bare at varmepumper også bruger strøm fra lysnettet, der ikke nødvendigvis kan bære så mange nye varmepumper her og nu uden kraftige forstærkninger.

Strømmen til mange landsbyer kommer fra 10 KV (kilovolt eller 10.000 volt)lokale højspændingsledninger. Og alt efter tykkelsen på ledninger eller kabler, så vil de kunne bære en vis mængde ampere. Og bærer de for meget så bliver ledningsnettet temmelig varmt indtil mastesikringerne slår fra.

Det vil man nu løse i Langkastrup øst for Randers via de nye elektroniske elmålere, der hele tiden kan justere og melde hvor og hvormeget elforbruget er i netværket. Imod tidligere tider, hvor man kun aflæste en gang om året.

Så ved at tænde og slukke systematisk kan det samme elnet bære mange flere varmepumper end det egentlig skulle kunne lade sig gøre.

Og når man nu nedlægger det lokale barmarks-kraftvarme værk så kommer belastningen jo hurtigere end man kan planlægge her og nu.

Nedlæggelse af værket vil spare mange forbrugere for urimeligt høje varme regninger. Til gengæld får man så en øget elregning. Alt efter COP værdien på varmepumpen.

Og når kraftvarmeværket så er væk og dermed de dyre tilslutninger , så vil byggegrunde pludselig blive langt mere attraktive i området. Der så igen betyder øget elforbrug.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/655223/landsbyer_erstatter_kraftvarme_med_250_sma_varmepumper?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen