Engang var det oliefyret der var almindeligt nu er det fjernvarme.

Med mange barmarksværker udviklede fjernvarmen sig gennem 1980erne til i dag , hvor mindre byer fik kollektiv varmeforsyning. Og siden er flere mindre bysamfund blevet koblet sammen.

Og nu er naturgassen flere steder blevet erstattet med affalds kraft varme.

Så gradvis år for år er fjernvarmen blevet udviklet og udbygget.

 

Det betyder alt andet lige , at affaldsmængder er blevet nyttiggjort til varme. Og derudover er halm og flis kommet ind i forsyningen. Men der er fortsat 36 procent udenfor systemerne.

Det tog man alvorligt på Djursland, hvor fjernvarmeværkerne tilbød at forsyne de fritliggende ejendomme og huse med varmepumper , mod at stå for drift og vedligehold.

En ny "grøn" tilgang til alternativ fjernvarme.

 

Man skal end ikke have pungen op. Den lokale fjernvarme kommer og installerer varmepumpen og står for at det praktiske. Du skal bare abonnere på systemet.

På den måde kan man opsamle en masse pensionister , som faste betalere.

Så tallet 66 procent dækker over nye løsninger. Alene i 2020 blev der tilmeldt 20.000 nye kunder.

 

Fjernvarmeforeningen glæder sig over , at man nu har konverteret så mange boliger fra sort varme som olie, kul , naturgas over på mere bæredygtige løsninger.

Og gennem samarbejde kan man udnytte ressourcerne mere effektivt.. Også sådan at det bliver muligt at implementere nye teknologier som geotermi og udnyttelse af industriel overskudsvarme.

Med flere grønne muskler lover det godt for mange mindre landsbyer.

 

Se også

https://www.klimafokus.dk/66-procent-af-danske-hustande-har-fjernvarme/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework