Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Jo mere methan des mere biogas får man ud af "reaktortanken".

 

Methanbakterier er som dyr i landbruget. De skal fodres regelmæssigt og uden uheldige variationer. Så er der flere der "passer" dyrene , så kan det måles på produktionsresultatet dagen efter.

Methanbakterier er anaerobe bakterier. Det vil sige bakterier, der ikke tåler lys og luft . Samme type der findes i kloakslam eller moser, hvor gummistøvlen bliver helt sort , når den gåe igennem.Og som almindeligvis stinker af svovl (svovlbrinte = rådne æg).

Maden som methanbakterierne fordøjer giver "prutter" . Og det er den agtergas man opsamler i et biogasanlæg. Så jo mere man fodrer dem med velegnet foder , des mere prutter de.

Til at begynde med brugte man primært husdyrgødning , men også husholdningsaffald kan anvendes. Visse tilsætningsstoffer som animalsk og vegetabilsk fedt fra industrien forøgede methanproduktionen. I Tyskland bruger man nu fodermejs i biogasanlæg . Hvilket nok ikke var tanken oprindeligt. Men høje el afregnings priser øger fortjensten. Og det driver producenterne.

I Danmark er det ikke tilladt at fodre biogasanlæg med majs.

Methanen fra biogas indeholder meget svovlbrinte , der nødvendigvis skal renses fra før anvendelsen i kraftvarmemotorer og fjernvarmeanlæg. Idet svovl æder stempelringene i motorerne.

Så biogas kræver en del viden , hvis man vil drive anlæggene profitabelt.

Ian

Dagens vits

– “Naturligvis er der ulemper ved demokratiet… vælgerne eksempelvis!!”
Nive info
Gå til toppen