Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 


Solens vej over himlen ligger i juni, juli og august lige under horizonten mod nord. Så over nogle dage er der lyst om natten.


De lyse nætter løber traditionelt fra den 5/5 til den 8/8 med få undtagelser. Det er hvis store klodeskyer ,Cumulus Nimbus , der rager op til 15 kilometer alligevel fanger solens lys.
Vi kender det lidt fra Nordgrønland, hvor midnatssolen kun findes nord for vendekredsen . Og alligevel er der midnatssol 100 kilometer syd for. Nemlig , der hvor nunatakker (høje bjerge med hvide spidser på indlandsisen) rager op i atmosfæren og lyser rødt.

Så er der klodeskyer nætter før den 5/5 eller efter 8/8 så kan himlen alligevel være lys. Men under normale forhold så slutter de lyse nætter onsdag den 8/8. Og vi må have lommelygterne frem om natten.

Undtagelsen er også Skagen hvor nætterne først slutter den 14 august. På grund af den nordligere beliggenhed. Og mod syd hvor de slutter lidt tidligere.

Dagens længde er også allerede aftaget med en time (siden St.Hans) og snart når vi jævndøgn, hvor dag og nat er lige lange. Og jævndøgn falder allerede den 23 september. (om 47 dage).

Se også:
http://vejr.tv2.dk/2018-05-05-nu-begynder-de-lyse-naetter-i-danmark

https://www.kristeligt-dagblad.dk/bagsiden/de-lyse-naetter-er-over-os-0

https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sj%C3%A6l/2014-05-02-de-lyse-n%C3%A6tter-g%C3%B8r-os-mere-positive

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen