Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Mærsks udmelding om at satse millioner i geothermisk fjernvarme vil kunne strække de sparsomme biobrændstoffer der bliver til rådighed i år.

 

Geothermi der fungerer godt i Tyskland vil uden overdrivelse kunne etableres i Danmark. Det er kun et spørgsamål om politisk velvilje og deltagelse med risikovillig kapital.

For det er nede i dybden man skal finde de stabile varmekilder.

Og til disse projekter har der indtil nu kun været en slap politisk interesse.

Anden mulighed til erstatning for manglende biobrændstof (halm , pellets og flis) var hvis man gennemførte en ordning om af overskudselektricitet ikke blev foræret væk til udlandet, men brugt på de små fjernvarmeværker der allerede har højspændings dyppekoger anlæg.

Men sålænge staten pålægger al elektricitet med moms og afgifter , så sker det ikke.

Omlægning til varmepumper er ikke en energibesparelse men kun omlægning fra privat varme til varme fra elværker. Så her er der umiddelbart ingenting at hente.

Den 20 oktober begynder fyringssæconen. Og hvis der var power i energiministeriet, så skete der snart noget.

Men vi må nok se i øjnene,at befolkningens store udgifter på den kommende varmeregning, den skider man på.

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen