Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

"Randers kommunes byråd stemte i mandags for en lokalplan og et kommuneplantillæg, der baner vejen for en af Danmarks største vindmølleparker på land." Skriver Energy-Supply online.

 

Det er ikke alle byråd der er lige åbne overfor nye vindmølletiltag. F.eks Lemvig og Holstebro byder alle velkomne , mens andre nærmest har lukket alle ansøgningsveje.

At nye vindmølleplaner aktivirer initiativtagere i kommune har ikke alle opdaget. Hvis man vil vise ekspansion , så er hele mølleområdet et af de væsentligste i disse år.

Nu har Randers byråd , så sagt ja til 46 nye møller ved Overgaard nær Havndal. Et område som er totalt øde med monokulturer af korn så langt øjet rækker. Vindmøller her de næste 25 til 30 år vælter næppe geografien. Til gengæld nedsætter den udledning af CO2en fra elproduktion . Og tilfører ejerne penge, der bliver beskattet.

På Overgaard findes der allerede 30 andre vindmøller , som nu nedtages i takt med den nye møllepark bliver sat op. 20 af møllerne er fra 2002 og 10 møller er lidt nyere.

Det opstilles en møllepark der planlægges til at yde 510 mio. kWh. Så de 46 nye møller bliver af megawatt størrelsen.

Der forventes at kunne yde hvad der svarer til et årsforbrug 127.500 husstande.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/609037/byrad_nikker_ja_til_46_nye_landmoller?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://plan.randers.dk/kommuneplan/vindmoeller/vindmoelleomraader/planlaegning-for-vindmoeller-ved-overgaard/

Ian

Dagens vits

- Tjener der er en flue i min suppe - Ja vi havde ikke redningsveste til dem alle samme.
Nive info
Gå til toppen