Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Konflikt under opsejling langs Jyllands Vestkyst.

 

Udfor de dyreste strandgrunde påVestkysten er byggeplanerne for en kystnær havvindmøllepark allerede i fuld gang. Efter licitation vandt svenske Vattenfall begge placeringer udfor henholdsvis Søndervig og Torsminde. Men her bor der inde på land en række velhavende beslutningstagere, som ikke synes det er en god ide , at placere vindmøller i deres havudsigt.

Hver "ramt" sommerhusejer har så måtte indsende 4000 kroner i klagegebyr. Og det har så 91 gjort.

Det vil sige der er indgået 91 gange 4000 kroner eller 364.000 kroner til taxationen.

Klagen går på værdiforringelse af sommerhus ejendommen.

Pengene vil være tabt, hvis man ikke får medhold.

Og da salgsprisen for luxus sommerhuse i området er steget sidenhen, så bliver det en svær kamp.

I samme periode er der opsat 4 megamøller ( i Nissum Bredning) lige overfor et almindeligt sommerhusområde på Draget i Sydthy. Her er der ingen klager. Og de ligger endda tættere på sommerhusene.

Møllerne forsvinder oftest i tåge og dis . Og da de er meget langsomtgående , så er der ikke særlig mange gener forundet med naboskabet.

Så noget tyder på at klagesagen fra Vestjylland mere er muligheden for at få "ersttningspenge" end et reelt problem. Og det er jo en anden sag.

De 20 og 21 store møller i Vesterhav Syd og Vesterhav Nord vil blive placeret fra 4 til 10 kilometer fra stranden. Og afsætte energien via et ilandført højspændingskabel.

Der er p.t. klager over havmøllerne og kabelføringen . Derudover nye højspændingsmaster i rigi af havmølleparken.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/608148/er_kystnaere_havmoller_skyld_i_vaerditab_i_91_ejendomme?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen