Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Små møller har hidtil ikke kunne langtidsafprøves på nogen lokalitet i Danmark. Så mulighederne for at sammenligne holbarhed,støjforhold ,enkeltdele og produktionsgarantier kan først nu ske i det nye testcenter i Nordthy.

 Projektet blev gennemtænkt og udviklet på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sdr. Ydby. Og arealer på Røjensø Odde blev afsat til formålet. Men efter mange trakasserier kan det nu gennemføres nord for Vorupørvej mAellem Hundborg og Faddersbøl

Der er afsat 7,3 mio.kroner til test og etablering.

Der bliver mulighed for at afprøve 3 møller på lokaliteten samtidig.

Med de gode vindforhold i Thy vil afprøvning kunne ske for samtlige vindhastigheder. Et problem man havde ved Risø i Roskilde fjord, hvorfor der blev etableret testcenter for store møller ved Hovsøre og Frøstrup.

Og nu er så muligheden for at teste både møller og komponenter også for mindre møller.

Skal Danmark fortsat på Verdenskortet så må man også investere i udviklingsarbejde . En vindmølle kan jo ikke udvikles på trgnebrættet i en storby, men må udvikles efter eksperimenter.

På test centret skal alt jo kunne afprøves.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/582181/73_mio_kroner_til_testcenter_for_hustandsvindmoller

Ian

Dagens vits

Læreren: - Erling, hvis et hus har seks etager, og hver etage har tyve trappetrin, hvor mange trin er du så nødt til at gå op ad for at komme helt op?Erling: - Dem alle sammen?
Nive info
Gå til toppen