Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Ingeniøren onlines indlæg om Fimbulvinteren viser at der for små 1500 år siden indtraf en 3 årig kuldeperiode, der dræbte store befolkningsgrupper.

 Kort før vikingetiden blev der pludselig utrolig megen plads til ekspansion , da naturkræfter satte al landbrug ud af kraft . Og hungersnød rydede store områder for mennesker.

Det kan for øvrigt ske igen.

Når vulkanudbrud drysser enorme mængde aske ud i atmosfæren , så formørkes himlen og snart kvæles vegetatione i mangel af sollys og alt for meget svovl i jorden.

Vi har set det i andre vedrensdele , hvor vulkaner eksploderer. Og prøvet det nåer islandske vulkaner lukker luftrummet over hele Nordeuropa.

Det bliver ikke sidste gang det sker. Alene i Middelalderen havde vi en kold periode, men ingenting i forhold til Fimbulvinteren omkring 500 år efter Kr.

En periode på 3 år år, hvor alt gik i sort.

Arkæoæoger har vist det i træernes åreringe. Geologier har fundet det i boreprøver fra Grønlands Indlandsis. At der i perioden 536 til 37 var meget koldt her.

Dertil kommer fund af sygdomme fra den tid som ligner en stor pestepedemi.

Folketallet og dyreholdet er raslet ned. Og ganske få er overlevet.

I perioden med Fimbulvinter sneede det om sommeren. Der var frost i sommerhalvåret. Og kun de aller mest hårdføre planter overlevede.

Dengang var der også store folkevandringer. Og riger fladt sammen.

I dag står vi fuldstændig uforberedte mod sådanne hændelser . Og man tænker kun på klimaforandringer der giver mere sol og varme.

Det kan tilsyneladende også gå modsat.

Se også:

https://ing.dk/artikel/forskere-fortaellingen-fimbulvinteren-holder-stik-209660

Ian

Dagens vits

Et par skulle ud og spise. Tjeneren spurgte, om de havde bestlit bord. "Hvis vi havde bestilt bord, var vi taget til Ikea!" svarede manden.
Nive info
Gå til toppen