Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Vestas 164 meter rotor overhales nu af en ny Siemens-Gamesa rotor på 167 meter.

 

Med sylespidse falkevinger introducerer man nu et het nyt vingekoncept. Der er 1,5 meter længere end den nærmeste konkurrent. Idet Siemens-Gamesa nu kommer med en 81,5 meter vinge imod Vestas 179 meter.

Allerede om få måneder planlægges vingen afprøvet på teststationen i Frøstrup. Og til næste år vil Vattenfall bruge vingen på alle deres nye havvindmølleparker der omfatter ny kapacitet på 955 MW.

I danske farvande 133 MW.

Vestas presser allerede nu deres V164 til at yde 9,5 MW (den blev født til 7 MW men ændrede sig gradvis til 8 MW og er nu landet på 9,5 MW).

Omvendt med Siemens m der nu har opgraderet deres vinge fra 75 meter til 81,5 meter. De øger kapaciteten med en 6,5 meter længere vinge, fremfor at presse den tilsvarende op i kraftigere vinde.

Det fpr så Ingeniøren online til at udråbe Vestas som overhalet.

For hvis Siemens-Gamesa presser deres 81,5 meter vinge, så vil den efter al sandsynlighed kunne trække en 10 MW mølle, når tetperioden er ovre.

Da Vestas var uheldig med branden i deres testmølle i Frøstrup, så går der nok længere tid før de kan følge op på konkurrencen og teste en længere vinge på lokaliteten.

Det fordrer at de bygger en ny testmølle.

Samtidig har Siemens-Gamesa bygget en kæmpestor fabrik i Tanger i Marocco, hvorfra man vil kunne levere de lange vinger fremoer.

Se også

https://ing.dk/artikel/vestas-overhalet-konkurrent-laver-havets-laengste-moellevinger-208963

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen