Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Vestas 164 meter rotor overhales nu af en ny Siemens-Gamesa rotor på 167 meter.

 

Med sylespidse falkevinger introducerer man nu et het nyt vingekoncept. Der er 1,5 meter længere end den nærmeste konkurrent. Idet Siemens-Gamesa nu kommer med en 81,5 meter vinge imod Vestas 179 meter.

Allerede om få måneder planlægges vingen afprøvet på teststationen i Frøstrup. Og til næste år vil Vattenfall bruge vingen på alle deres nye havvindmølleparker der omfatter ny kapacitet på 955 MW.

I danske farvande 133 MW.

Vestas presser allerede nu deres V164 til at yde 9,5 MW (den blev født til 7 MW men ændrede sig gradvis til 8 MW og er nu landet på 9,5 MW).

Omvendt med Siemens m der nu har opgraderet deres vinge fra 75 meter til 81,5 meter. De øger kapaciteten med en 6,5 meter længere vinge, fremfor at presse den tilsvarende op i kraftigere vinde.

Det fpr så Ingeniøren online til at udråbe Vestas som overhalet.

For hvis Siemens-Gamesa presser deres 81,5 meter vinge, så vil den efter al sandsynlighed kunne trække en 10 MW mølle, når tetperioden er ovre.

Da Vestas var uheldig med branden i deres testmølle i Frøstrup, så går der nok længere tid før de kan følge op på konkurrencen og teste en længere vinge på lokaliteten.

Det fordrer at de bygger en ny testmølle.

Samtidig har Siemens-Gamesa bygget en kæmpestor fabrik i Tanger i Marocco, hvorfra man vil kunne levere de lange vinger fremoer.

Se også

https://ing.dk/artikel/vestas-overhalet-konkurrent-laver-havets-laengste-moellevinger-208963

Ian

Dagens vits

Vinder du noget, når du spiller på kasino? Åh, du ved man vinder den ene dag og taber den næste. Hvorfor nøjes du så ikke med at spille hver anden dag?
Nive info
Gå til toppen