Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

"Med integreret energilagring vil nyt forskningsprojekt minimere vindmøllers strømudsving med næsten 90 procent" Skriver Ingeniøren online.

 

Små vindmøller producerer vekselstrøm direkte ind på nettet. Og kan derfor kun kompenceres med anden form for back up.

Store møller der bruger mangepolede langsomtgående generatorer ensretter altid al elektriciteten før den oprejses til netkvalitet via en inverter. Ligesom solceller der direkte producerer jævnstrøm får deres produktion oprejst via en inverter før opkobling på lysnettet.

Det er derfor ikke den store videnskab at indpasse et batterilager efter vindmøller der allerede har konverteret strømkvaliteten til jævnstrøm.

Det hele står og falder med størrelsen og kapaciteten på batterilagret. For hvad er nødvendigt og hvad er det mindste man kan nøjes med.

Derudover kommer et computerprogram der styrer lagring og forbrug.

Vi kander allerede "batteribanker" fra nødstrømsanlæg ved telefoncentraler , nødstrøm ved sygehuse, plejehjem ,lufthavne og til dels sikkerhedssystemer ved forsikringsselskaber og banker.

Så styring af et nødstrøms energilager er allerede kendt.

Nå vinden blæser uregelmæssigt , så er behovet for opladning imidlertid hele tiden variabelt.

Batteribanken skal med andre ord hele tiden være klar til at levere til det forventede behov.

Og kan den ikke det , så skal der kunne være anden back-up.

Nu påstår man at kunne tilgodese 90 procent af tomgangstiden. Men hvad så med de sidste 10 procent. For dem må elselskabet nødvendigvis så selv hente fra andre udbydere eller egne naturgas drevne back up anlæg.

Spørgsmålet er nu hvor mange kWh batterianlægget skal kunne levere ? Og i hvor mange timer.

Anlægget skal i hvert tilfælde kunne levere indtil alternativt back-up er aktiveret. Det kan her være minikraft på naturgas eller biogas.

For kulkraft tager alt for lang tid at aktivere. Så er skal behovet være længere varende.

Det betyder at batteribanker ved store møller ikke behøver at være så store som man oprindelig forestillede sig. Og der forestiller man sig batteri-pakke-moduler , der umiddelbart kan tilknyttes nye møller med back-up.

Overordnet styring fra Fredericia skal derfor forsynes med informations og måleudstyr, der kan følge de enkelte møller via en internetopkobling.

Og det arbejder Vestas, Aalborg Universitet, Powercon og KK Wind Solutions nu med

Se også:

https://ing.dk/artikel/nu-faar-vindmoellerne-egne-batterier-208638

https://ing.dk/artikel/vindmoelle-med-lille-batteri-kan-fordoble-elnettets-evne-til-haandtere-ve-159719

Ian

Dagens vits

Far, er det rigtigt, at man bliver til støv, når man dør? Ja, min søn, det er det. Så ligger der en død mand under min seng.
Nive info
Gå til toppen