Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Mita Teknik i Rødkærsbro flytter hele produktionen af vindmøllestyringer ud af landet. Skriver

Energy Supply online.

 

Manglen på et hjemmemarked , der er blevet tvunget i knæ af den danske energipolitik gør sig nu gældende for det store styrings firma . Alle bliver afskediet og det hele flyttet til et marked i vækst.

Det er ikke første gang at europæiske firmaer enten er flyttet eller blevet overtaget af kinesisk kapital. Det er sket for hele solcellesektoren. Hvor alle de store tyske firmaer nu oplever solopgangen 12 timer tidligere.

Mita Teknik var med i de gode år hvor op til 20 producenter af vindmøller havde brug for teknologi der kunne koble vindmøller problemfrit på lysnettet. Men som tiden er gået er 20 firmaer reduceret til 2 (Vestas og Siemens). Møllerne er blevet større. Og konkurrencen eskaleret.

Nu er det ikke mere i Danmark man sælger så meget mere. Markedet er flyttet til udlandet både on shore og off-shore. Og når kvaliteten på elektronikken ikke mere er et problem, så bliver produktionsprisen et konkurrenceparameter. For der er også udenlandske firmaer der kan lave styringer.

Engang blev det hele klaret med elektromatic relæer i flotte opbygninger. Så kom kravet om blød indkobling af vindmøllerne. Og siden ændredes de mange elektromatic relæer sig til særlige printkort hvor det hele var på.

Idagt styres møllerne med computer teknologi , der ligesågodt kan bygges i Indien , Kina ,Sydkorea , som i Rødkærsbro.

Så efter et fatalt dårlig regnskab i år flytter man nu ud og østpå. Og det sker så for et firma der for få år siden var et gazellefirma, der havde hele fremtiden foran sig.

Den utroligt ringe energipolitik viser nu resultater.

Og snart vil andre følge efter ud af landet.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/565089/mitateknik_flytter_hele_produktionen_til_kina

http://www.mita-teknik.com/

Ian

Dagens vits

Lærerinden søgte i alle kroge og under borde og stole, men kunne ikke finde nogen gummistøvler. Tilsidst sage hun: Er du sikker på, at dette her ikke er dine gummistøvler? Ja der var sne på mine.
Nive info
Gå til toppen