Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Varmt vand bliver koldt, opladede batterier bliver flade, oppumpet vand fordamper, depoter rådner og formulder, energi kan kun bevares hvis det tilføres energitabet eller vedligeholdes.

 

Jo varmere lagertanken til halmfyret , stokerfyret eller solfangeren er des flere kalorier taber man hver time. Ligesom tabet ikke er så stort ved lavere temperaturer.

Så skal man vedligeholde et varmt lager, så kræver det også megen ekstra varme.Et koldere lager kræver mindre vedligehold. (i form af varmetilskud).

En nødvendig viden i Nordens kolde vintre.

Jamen ,hvad med isolation ? Ja, det er fint nok, Isolation ændrer farte på feks.

Så varmetabet er der . Nu sker det blot lidt labgsommere.

Så isoleringsmaterialer til varme og elektricitet er altså en nødvendighed for at kunne gøre VE til et alternativ til andre brænsels og brændstofkilder.

Taber en akkumulator den oplagrde jævnstrøm, så skal man altså hele tiden lade op .

Vedligeholdelsesfaktoren bestemmer økonomien for anlægget.

Varme kan altså godt gemmes over længere tid, hvis energilagret er meget stort og temperatueren ikke for høj. Aller bedst hvis man bruger højere temperaturer hurtigt efter produktionen.

Bruges et stort lager sker det oftest i forbindelse med en varmepumpe eller som forvarmning af returvandet fra varmekredsen. Høje temperaturer i energilager kan kun betale sig i mindre tankanlæg , hvor temperaturvedligeholdet sker løbende.

F.eks. på store fjernvarmeværker og i forbindelse med lokale halmfyr. Der skal være billige vedligeholdelses brændsler til rådighed.

Behovet for varme er størst i de 4 vintermåneder. Men det bliver uden varmekalorier fra sommerperioden. Det kan ikke lade sig gøre at gemme store mængder varme fra sommer til vinter. Med mindre man bor på en vulkan , hvor det altid er godt varmt få meter nede.

Så på vore breddegrader skal varmtvands-lagre være mindre og effektivt isolerede til kortere brug.

Den kolde tid skal forsynes anderledes traditionelt.

Gemmer man elektricitet , så sker der en hel masse nu med batterier til el-biler. Så vi må ligesom vente med batteribanker i baghaven. Dog har batterilade møller vist gode resultater. Simpelthen fordi det blæser hele året og derfor vil vedligeholdelses lagring være interessant.

se også

http://www.iva.se/publicerat/energilagring-teknik-for-lagring-av-el/

https://ing.dk/andre-skriver/ny-form-energilagring-underjordiske-tryklufttanke-194334

http://bekkvangservice.no/vaeske-til-vann-varmepumper/

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen