Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Flere og flere rammes af legionærsyge . Specielt i år er antallet allerede 136 registrerede tilfælde .Og hvorfor nu det.

 

En solfanger-varmtvands-beholder kan være opbygget på flere måder .Oftest er hele tanken koblet til "varmt vand". Og her er beholderen kold i bunden og varm i toppen.

Der kan også være nedsænket en beholder i toppen på f.x. 100 liter, som så er varmt vand.

Resten af beholderen er så dødt vand ligesom radiatorvand.

Jo større mængder brugsvand , des større chance er der for at der kan udvikles legionella bakterier.

Er varmtvands dele ikke så stor vil der ske udskiftning tit og ofte. Og legionelle problemet minimalt. Er det derimod hele tanken der er inde som varmt vand hvor bunden er 8 grader indløb og toppen over 50 grader udløb, så kan legionella trives i den halvkolde lagdeling.

Med en sommer , hvor vi har haft lave temperaturer i vores solfangerlagertank , vil legionella kunne udvikles langt hyppigere end i normale sol-halv år. Og sådan en sommer har vi jo netop haft.

Sidste års legionellaudbrug på 95 er også mange . At der allerede i år er 136 regristrerede smittede . Eller en regristreret forøgelse på 43 procent.

Legionella kan undgås med en dyppekoger , der holder varmtvandstemperaturen opp over 50 grader. Idet bakterien udvikles i temperaturintervallet mellem 8 grader og 50 grader.

Sygdommen ligner influenza , men går på lungerne og giver lungebetændelse. 10 procent af de registrerede smittede dør. Og den smitter specielt på dampform (brusebads luft).

Den blev regristreret første gang blandt soldater i Fremmedlegionen i Nordafrika.

Og rammer hårest folk der er svækkede i forvejen.

Så varmtvandsbeholdere i sommerhuse, der ikke bruges periodevis er mulige kilder. Ligesom periodevis alt for kolde solfangertanke. Så forårsopstart er nok en periode hvor man skal udskylle beholderen først. Men i det hele taget anlæg hvor varmtvandsbeholderen kommer under 50 grader ind i mellem i løbet af året.

Holdes temperaturen på mellem 50 og 70 grader så dør legionellabakterien.

Se også:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/pas-paa-flere-danskere-smittes-af-doedelig-sygdom-i-badet/6851046

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen