Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Afgifter

"Dagens energiafgifter er skævvridende,virker ikke efter hensigten og er alt for dyre for samfundet" skriver Ingeniøren online.

 Der denne gang Skatteministeriet der er ude med riven. Idet man konstatere meget store og uoverskuelige afgifter på bl.a. fossile brændsler.

Det foreslås at man opnør et forlig, der pålægger afgifter på el og varme den samme belastning.

I dag varierer afgiftsstørrelsen fra brændsel til brændsel . Erhvervsliget og husholdningerne betaler forskellige afgifter for samme vare og fjernvarmeværkerne betaler undertiden det dobbelte. Desuden hænger afgifterne slet ikke sammen med den forurening de påfører. Skriver Ingeniøren online.

Der mangler med andre ord energipolitiske mål for hele området.

Men det er jo heller ikke noget nyt. Det hele sejler tilsyneladende under de skiftende energiministres regimente.

Oven i det kommer hele CO2 ballancen , der er forskellig fra tansportsektoren,husholdningernen,fjernvarmen og industrien. Specielt har skatteministeriet fokus på fiskefartøjer, færger og skibe , der oveni det hele er undtaget.

I Vestjylland mærker vi problemet, når billig-strøm der kunne opvarme fjernvarmevandet, men som må lade være på grund af afgifter. Det betyder en del for vindmøllenes afregningspris.

Se også:

https://ing.dk/artikel/skatteministeriet-drop-afgifter-paa-el-varme-laeg-ens-afgift-paa-fossile-braendsler-202847

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen