Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Jo større rotor des større skyggevirkning. Så mølleparker med 7 og 8 MW møller skal stå med rigelig afstand.

 

Det kan lade sig gøre så længe man har masser af jomfrueligt lavvandet hav , men det er der heller ikke ubegrænsede muligheder for.

Vi er heldige i Nordsøen hvor de sydlige områder er relativt lave , men jo længere man kommer op i området, des dybere bliver det.

Statoil har derfor et projekt i gang med flydende vindmøller. og det selvom det er en meget dyr løsning. Andre udvikler på jack-up fundamenter. Men hidtil holder man sig på 20 til 30 meters vanddybde.

Et norsk koncept, hvor man har udviklet et rørformet møllefunbdament , der ligesom en korkprop flyder i vandet med den forskel at "proppen" er dobbelt så lang som mølletårnet og ned i vandet.

I bunden har man placeret kontravægt i form af en masse jern og i toppen luftkamre, der holder røret oppe. det hele er ankret til bunden.

Nu kan man placere havvindmøller på endda ret dubt vand. Så hele Nordsøens nordlige del kan nu bruges til havvindmøllepark. Og en række dybhavsoliefelter kan blive forsynet med elektricitet fra de flydende møller.

Eneste større problem er nu prisen. Statoil håber på at en serieproduktion på sigt vil gøre konceptet billigere. Men det er en ny placeringsmulighed der nu ligger for.

Lande der kun har større havdybder vil kunne bruge ideen (f.eks. japan).

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/verdens-foerste-flydende-vindmoellepark-gaar-paa-vingerne-202255

http://jyllands-posten.dk/international/ECE9743543/verdens-foerste-flydende-vindmoeller-er-sat-i-soeen/

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen