Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

DEIF Wind Technology i Silkeborg har travlt med at opgradere gamle vindmøller.

 

Udviklingen indenfor større og større vindmøller er ikke gået så hurtigt , som udviklingen gik i 1990erne . Det bliver dyrere og dyrere og tungere og tungere.

Så den teknik der blev brugt i 2001 til store vindmøller har undergået en udvikling , der efterlader de første store megamøller med et efterslæb. Som ikke kan inhentes med nye vindmølle modeller, men som kommer til at påvirke de nuværende.

De første vindmøller blev ikke styret af en computer men af relæer fra Electromatic. Siden kom printkort med små forprogrammerede chips. Og i dag særlige computerløsninger, der i udstrakt grad styrer alle de hændelser man kommer ud for.

De første megamøller havde på mange måder de første computere , der koblede møllerne ind og indstillede vingerne til den mulige produktion. Vore dages store møller kan meget mere og får derfor også en højere årsproduktion.

Så hvis man udskiftede de første elektroniske anlæg med nye på de første møller, kan man i dag hente mange flere kWh ind. Og her har så f.eks. DEIF fundet en lukrativ niche. Idet der på verdensplan er mange få år ældre megamøller, der ville kunne optimeres med mere moderne udstyr.

Så nu tilbydes møllerne en retrofit løsning , der også omfatter udskiftning af alle væsentlige følere og signalkabler.

For vingerne på megamøllerne er jo ikke fastboltede glas- og kulfibervinger, men vinger der kan drejes i roden , så man får den optimale drift ud af den givne vind.

Og det er møller der kun er 10 år gamle , som det kan betale sig at forny.

Specielt i andre EU lande , hvor man har en større tilskudsordning for retrofit løsninger kan det virkelig betale sig , at hente den ekstra CO2 frie elektricitet.

Se også:

http://www.energy-supply.dk/competence/view/133505/spica_retrofit_controller_forlaenger_levetiden_af_gamle_vindmoller

http://energiwatch.dk/secure/Energinyt/Renewables/article6991052.ece

https://www.jernindustri.dk/article/view/497154/retrofit_af_megawattmoller_boomer#

Ian

Dagens vits

- "Charles!" - "Nåh, jeg plejer nu ikke at kalde min chauffør ved fornavn. Hvad er Deres efternavn?" - "Darling!" - "OK, bare kør, Charles?"
Nive info
Gå til toppen