Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Energiministerens vendetta mod ejere af solceller ( PV ) rammer dybt i det folkelige engagement.

 

Den planlagte ændring af afregning på elektricitet fra Photo Volt (PV) anlæg fra timeafregning til straksafregning betyder at anlægsejere kommer til at betale ekstraordinært mange afgifter til Staten.

Så fordelen ved at eje de forholdsvis dyre energianlæg forsvinder ud i den blå luft. Idet ejere der investerer i PV havde forventet en vis høj selvforsyning fremfor et forbrug fra nettet.

Nu yder solceller jo ikke elektricitet hele tiden. Så da ordningen i sin tid var årsafregning per 1ste. januar , så kunne man bruge lysnettet som batteri (bank). Idet man simpelthen trak producerede kWh fra forbrugte kWh.

Differencen på almindelige 6 kW anlæg , var altid til fordel for statskasssen. Idet ejere af elproducerende anlæg har en tendens til at bruge mere elektricitet , når det nu var "gratis".

Så alt i alt går forbruget sjældent ret meget ned.

Dertil kommer at solcelleanlæg producerer meget uregelmæssigt henover dagen, med max ved middagstid og skiftende resultater alt efter skydække, tåge og dis.

Om natten måtte man altid købe til fuld pris, punktafgifter og moms.

Med straksafregning presses alle til at betale fuld afgiftsbelægning for forbruget uanset om man bidrager med mange kWh ind på lysnettet.

Så efter indførelsen af timeafregning , der fjernede privat intissament til anskaffelse af PV, så har man nu sparket taburetten væk under økonomien.

Eneste modsvar er at anskaffe et batterilager , der kan udglatte dagsforbruget. Og kun koble ind på nettet , hvis der er behov for mere energi.

Vi er på vej mod flere "stand alone" løsninger, ligesom i Tyskland.

Lysnettet kommer i kategorien "nødstrøm" . For så er der stadig mulighed for selvforsyning.

Lidt ligesom solceller på en sejlbåd eller en campingvogn. Hvor resten af energien så kan hentes som flaskegas.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen