Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

DONG og to partnere åbner nu Englands største havvindmøllepark Burbo Bank.

 

Med 16 havvindmølleparker i England, Tyskland og Danmark udvikler DONG fortsat konceptet. En 17ende møllepark med danske møller bliver nu sluttet til portefølgen. Og denne gang med de allerstørste møller på markedet.

Det er Vestas MHI 8 MW møllen der nu får luft under vingerne i farvandet udfor Liverpool .

Idet DONG , PKA og Kirkbi A/S investerer i 32 nye V164 - 8 MW megamøller.

Vestas 8 MW har en diameter på rotoren på 164 meter eller 79 meter lange vinger + nav.

Den bliver nok snart opgraderet til 9 MW. Det hele er et spørgsmål om at dreje vingerne så de udnytter vinden optimalt.

Jo højere vindhastigheder , des færre timer kan de yde max. Så det er en fordel, at kunne dreje vingerne ved roden og tilpasse sig de gældende vinde. Det bliver derfor generatorstørrelsen der bestemmer hvor højt man kan gå op.

Vestas V164-8MW har et mindre gear og en permanent generator. 7 MW Siemens har ikke noget gear men udelukkende permanent generator. (den nærmeste konkurrent i størrelse).

Burbo Bank Extension får vingerne fra Vestas fabrikken på øen Wight. Så det er ikke alt der er dansk. Og gad vide om ikke også tårnene kommer fra England.

Man forventer at projektet skaber 75 permanente jobs.

Se også:

https://en.wikipedia.org/wiki/Burbo_Bank_Offshore_Wind_Farm

Ian

Dagens vits

En cowboy kommer ridende ind i en lille by, og stopper ud for salonen, stiger af og går om bag hesten og kysser den i røven. En man der undrende har stået og set på, kan ikke lade være med at spørge: "Hvorfor kyssede du din hest i røven?" "På grund af tørre læber", svarede cowboyen. "Hvad har det med det og gøre?" "Det forhindrer mig i at slikke på dem"
Nive info
Gå til toppen