Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ny pulje for husstandsmøller

Den 3.maj åbner Energinet.dk for ny runde for husstandsmøller.

 

 

I dag kan man ikke mere bestille en husstandsmølle som et Tv , en bil eller en kummefryser. Nej, man skal stille op i en lang kø for at få tilladelse , godkendelse og siden vægtes i en pulje af Energinet.dk.

Det er som om der politisk tales med to tunger. En der er meget positiv ved skåltaler og en anden når det kommer til realiteter. Engang kunne man bare sætte møllen op ligesom man bestiller en silo i landbruget. Kommunen skulle bare have besked på et brev, at den var bygget.

 

I dag bruges den vedvarende energi åbenbart som et brækjern for politikere for at komme i pressen. Og det har vist aldrig været meningen. Borgerne har det hårdt.

 

Energinet.dk har på energistyrelsens vegne og dermed Energiministeriet bestemt, at der kun kan frigives en Megawatt til husstandsmøller per udbudsrunde. Det vil sige at hvis alle møller var på 10 kiloWatt og 1 MW er lig med 1000 kW , så kan der tillades 100 nye husstandsmøller.

Som kan sluttes på lysnettet.

Hvis alle husstandsmøller var på 25 kW, så kunne der kun indkobles 40 møller. Eller hvis alle var på 6 kW , så kunne der indkobles 166 møller.

Det er Energinet.dk der bestemmer hvem der får tilladelse. Også selvom de siger "først til mølle" princippet.

 

Den nye pulje på 1000 kW eller 1 MW løber fra 3 .maj til 14.juni 2017. Ideen er åbenbart at gøre det så besværligt for nye , at de opgiver undervejs.

 

Se også:

http://www.energy-supply.dk/article/view/455595/nu_abner_stottepuljen_til_husstandsmoller

 

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen