Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

7105952 danske penge

 

Grøn strøm fra landmøller stopper 2018, når CO2 pengene forsvinder fra afregningspriserne.

 

Møller over 20 år får ingen høj afregningspris. Den er faktisk så lav , at man har vanskeligt ved at betale forsikringer, reservedele, og almindelig service.

Så afregningspolitikken fælder rigtigt mange møller. Så politikerne behøver ikke jamre over m dårlige udsigter for CO2 mål. Det kommer helt af sig selv.

De ekstra penge nye møller har fået (op til 60 øre per kWh) svinder altså hurtigt ind. Specielt nå man kun får den fiktive pris fra NordPool i Olso , hvor alt muligt kører sammen i et ikke liberalt blandingsforhold.

Elværkerne og de nyopsatte møller får tilgodeset kassekreditten, alle andre ikke.

Den grønne pulje bortfalder imidlertid i 2018. Og så forventer branchen, at der kommer en

ny ordning, som lovet af Engergiminister Lars Lilleholt.

En ordning der helst skulle træde i kraft snart.

Det trækker tilsyneladende ud . Mantraet: "Det må ikke koste noget" synes at være overvældende.

For selvom det er relativt simpelt at udvikle en ordning, så er der ikke de uoverstigelige problemer som man ikke forudser.

Energipolitikken går tilsyneladende ud på at udfase al privat ejerskab af vindmøller. Ellers havde vi nok set en anderledes velvillig indstilling.

Se også:

http://www.energy-supply.dk/article/view/439236/minister_lover_nye_stottekroner_til_vindmoller_i_tide?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen