Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Skal husstandsmøller nødvendigvis være nettilsluttede ?

 

230/400 volt som vi har i kontakten er en luksus som over 2/3 dele af verden ikke har. Så vi burde være dem der viste de mulige alternative drifts muligheder.

Jeg har gennem mange år kørt med 10 dyppekogere på hver 4,5 kW som eneste belastning til en NIVE/smedemestermølle , hvor kun sikkerhedssystemet var på nettet. Møllens produktion blev udelukkende til varmt vand i radiatorer og vandvarmer.

Så det kan fint lade sig gøre med kondensatorstyring og dyppekogere som modhold til små møller.

Næste trin har så været nettilsluttede husstandsmøller , der primært trak en varmepumpe. Her er salget til nettet minimalt. Men det er trods alt nettilsluttet.

Så næste trin må være at producere 230/400 volt uafhængigt af nettet med med netkvalitet på 50 Hz.

Det kan i dag lade sig gøre med de nye synkrongeneratorer uden slæberinge. Men det kræver en ny type styring, der samtidig kan afsætte de forekommende energi spidser.

Så man kommer ikke udenom en elektrisk modstand, der billigst kan være dyppekogere eller akkumulatorer. Eller flere elektriske varmeblæsere uden termostat.

Skal lysnettet indover må det blive som "nødstrøm". Ellers er det i dag muligt på øde lokaliteter at blive ret så selvforsynende med elektrisk energi. Ligesom ejere af solceller kan være selvforsynende med et batterilager , der også kræver en inverter der kan køre ø-drift.

Derudover er der biogasmotorer som kunne køre i egen kreds. Ligesom nødstrømsanlæg der kobles ind når nettet svigter.

Ø-drift kræver ikke netforstærkning . Og ikke specielle kabler til en transformatorstation. Så man sparer de ekstra tilslutningsomkostninger.

Til gengæld må man så sælge strømmen til sig selv. Og helst til en pris der ligger lidt under de sædvanlige udgifter til varme og elektricitet.

Så vi kan arbejde i området få hundrede watt til 25 kW. Når man ser på små stand-alone løsninger.

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen