Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

På adressen Vorupørvej 250 i Hundborg sættes mandag den 15 april det første spadestik.

 

Små møller har hidtil haft trange kår for afprøvning specielt i vindrige områder, så man kan tegne effektkurverne for alle vindhastigheder og belastninger.

I Hundborg bygges i første omgang 3 specialfundamenter, hvor det bliver muligt at teste de markeds aktuelle vindmøller og nye mølle innovationer.

Specielt udlandet har vist stor interesse for de danske muligheder. Så der er allerede booked på de nye lokaliteter.

De små møller blev oprindelig testet på Risø , men langsommelighed gjorde arbejdet for de danske fabrikanter meget besværligt. Særligt da Risø mistede interessen for de små anlæg og udelukkende satsede på de allerstørste, der i dag afprøves i Hovsøre og Frøstrup.

For det viste sig at det blæste alt for lidt på Risø til nemt og hurtigt at kunne tegne en fuld effektkurve. Så lokaliteter i det Nordvestlige Jylland gav en hurtigere sagsbehandling. Dog ikke for de små møller..

Nordvestjysk Folkecenter søgte og fik sidenhen bevilling til at udvikle et testcenter for netop de små møller i kategorien husstandsmøller og stand alone anlæg. Et område hvor fabrikanterne selv måtte bære alle anstrengelser.

Mandag den 15.april sættes så det første spadestik på sitet. En forblæst mark vest for Hundborg.

Hvor en række talere vil indvi offentligheden i de kommende planer, herunder forstanderen for Nordisk Folkecenter, Jane Kruse, Folketingsmedlem Ib Poulsen Dansk Folkeparti og Borgmesteren i Thisted Kommune Ulla Vestergaard.

Dertil Formanden for Brancheforeningen for små vindmøller Morten Viktor Pedersen ,Testcentrets ingeniør Tonny Brink og datateknikker Anker Mardal.

Alt dokumenteret med video og journalister.

Så det skal nok give genlyd i møllekredse.

Det var blæsende og koldt , så kaffen i Hundborg Forsamlingshus var velvalgt.

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen