Aflysning af Vesterhav Nord og Vesterhav Syd mølleparkerne koster nu arbejdspladser.

 

Bladt Industries i Aalborg der havde vundet entreprisen på monopæle og overgangsstykker for millioner til de kystnære havvindmølleparker går nu fra jobfest til reduktion af arbejdsstyrken.

Desuden skal bestillinger fra underleverandører nu udsættes mindst 3 år. Forudsat at man kan bevare ordren så længe.

Vattenfall , der er vandt hovedentreprisen, står med et seriøst alvorligt problem.

Og Bladt Industries har fået et stort hul i ordrebogen.

Så på grund af klager tæt på et folketingsvalg fra luksus sommerhusejere i bakkerne langs kysten mellem Herning og Lemvig kommuner ryger der 100 til 150 nye arbejdspladser og sandsynligvis andre faste jobs.

Og dertil kommer vindmølletårne, naceller og vinger , der heller ikke skal bygges foreløbig om nogensinde. Vindkraften er efterhånden en stor aktør i jerniundustrien. Men det er sjældent firmaer kan tåle "stop-go" effekten i produktionen ret mange gange. Speciet når vi taler om investeringer i millionklassen.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/656382/udskudte_havmolleparker_koster_bladt_aflyser_jobfest?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://nordjyske.dk/plus/erhverv/staalgigant-satsede-paa-hundredvis-af-nye-arbejdspladser-nu-er-jobfesten-aflyst/6c23e980-6f77-4ab2-8382-111626a580e7

Ian