Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Når forbruget af elektricitet stiger hurtigere end tilgangen af kraft.

 

Sålænge der er elektricitet nok i højspændingsnettet skulle man måske ikke bekymre sig. Men strømudfald i tide og utide i andre lande viser , at der også er et max for herlighederne.

Er der vand nok i de norske og svenske elve, så falder prisen og forbruget bekymrer ingen. Men nu viser det sig at svenskerne omkring Stokholm og Uppsala siger nej til industriens forøgede efterspørgsel. For selvom man har atomkraft og ubegrænset vandkraft, så kan man også nå et maksimum af forsyningstæthed.

I Danmark er vi heldige og have flere kabler til udlandet . Så når vinden svigter og solen ikke skinner ja, så skal elektriciteten jo komme fra et andet sted.

Og er de andre steder også belastet , så må man udkoble og spare.

Med kabellægning af vores højspændingslinier, så kan man ikke bare forstærke linierne med en parallel ledning. Nu når man et maksimum af hvad højspændingen kan yde.

Så skal man have elvarme, varmepumper, el-tog og elektrisk smeltning af metaller , så går det måske nogle dage godt, men sådan vil udviklingen ikke fortsætte.

I øjeblikket skrotter vi flere gamle elværker. I stedet for at gemme dem i "mølpose". Og importen fra Norge, Sverige og Tyskland har vel aldrig været højere.

Det eneste vi mangler er et totalt langvarigt nedbrud.

Og så har vi "solstorme" til gode som den ukendte hest i skakspillet.

Man er næppe parat til at imødekomme de mulige forudsigelser.

Elnettet kan tilsyneladende akkumulere vindmøllestrøm ,solkraft , biogasanlæg, skrældgas kraftvarme, strøm fra Norge, atomkraft fra Sverige og Tyskland og meget mere.

Men det kræver et udbygget højspændingsnet .

Og de penge sparer vi tilsyneladende tit og ofte.

Se også:

https://www.nyteknik.se/premium/elnaten-kring-storstaderna-racker-inte-till-6951215

Ian

https://www.nyteknik.se/premium/elnaten-kring-storstaderna-racker-inte-till-6951215

Dagens vits

Lærerinden søgte i alle kroge og under borde og stole, men kunne ikke finde nogen gummistøvler. Tilsidst sage hun: Er du sikker på, at dette her ikke er dine gummistøvler? Ja der var sne på mine.
Nive info
Gå til toppen