Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Konflikten mellem ejere af luxussommerhuse udfor Vestkysten og etableringen af den nye vindmøllepark Vesterhav Syd eskalerer fra uge til uge.

 

Med Energiklagenævnets afvisning af VVM redegørelsen for etablering af havvindmølleparken står Vattenfall indtil videre med de økonomiske tømmermænd. For det koster mange penge at bremse store vindmølleinvesteringer midt i forløbet.

Det må nu være op til Energistyrelsen at få raget kastanjerne ud af ilden. Det var trods alt dem der kolporterede licitationen af projektet.

Sommerhusejerne og nu på det sidste de lokale politikere, efter tidligere at have godkendt det, ønsker havvindmølleparken flyttet mange kilometer ud i havet. Helst langt bag horizonten. 4 kilometer fra kysten er i første omgang den negative fællesnævner for indsigelserne.

Vattenfall tilbyder at slukke for markeringslysene om natten sålænge der ikke sker overflyvning af området. Og det vil slukke de røde lamper 95 procent af tiden.

Det hele skal så styres via radarovervågning af luftrummet. Forsøg der allerede sker i Frøstrup og som er implementeret (indført) i Tyskland.

De kraftigt røde markeringslys fra mølleparken i Nissum Bredning forstyrrer nu ikke natten noget særligt. Så hvorfor skulle et tilsvarende markeringslys ude i disen og tågen over Vesterhavet så ændre verden . Eneste forskel bliver nok antallet af lys.

Fly (lavtgående fly) skal holde sig mindst 150 meter oppe over jorden(havet). Og når megamøllerne rager over 200 meter op ,så er markeringslys et internationalt lovkrav.

Almindelige rutefly følger luftvejene ( særlige faste ruter over land og hav). Hvorimod militærfly flyver anderledes lavt og pågående.

Så markeringslys har kun betydning for militæret og rutefly i krise.

Problemet næste gang bliver efter al sandsynlighed: "overfølsomhed for radarstråling fra møllerne".

Men det kommer vi nok til.

Se også:

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11229584/moerklaegning-skal-goere-havvindmoeller-mere-spiselige/

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen