Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Mener man noget med det man siger eller sælges der bare elastik i metermål ?

 

Politikerne er godt igang med at trække klimaproblematikken op af den høje hat. Desudagtet at man gennem mange år har ført den stik modsatte politik . Og nu nærmer valget sig.

Interessen eller frygten for en ny klimakatastrofe med havspejlshævninger på 30 meter og subtropisk varme om sommeren trækkes op desudagtet at klimaet altid har varieret en hel del gennem historien. Men eksperterne tjener gode penge på området.

Hvem husker ikke beretninger om isvintre under II Verdenskrig og halvnøgne piger der malede korn i bronchealderen. Ja Erik den Røde fandt et frodigt Sydgrønland i 800 tallet og det er kun 30 generationer siden.

Vi vil alle dage se store variationer over klimaet set bagud . Og hvorfor så ikke fremad ?

Er klimaforandringerne menneskaskabt ? Ja, noget af det er.

Og vi kan helt sikkert med vores adfærd speede processen op.

For eksembel ved af fælde regnskoven i Brazilien , så fordampningen ophører. Det kan tilsyneladende ændre Humbolt strømmen udfor Peru og nedbørs mængden så langt væk som i Australien. (El Ninjo effekten).

Skov eller afskovning betyder åbenbart meget . Tilsvarende afskovning i tropisk Afrika har rykket Sahara sydpå med flere hundrede meter om året.

Da vand er den største klimagas , så betyder mængden i cirkulationen i lufthavet tilsyneladende meget mere end CO2 indholdet. Der altid har varieret gennem historien fra utallinge vulkanudbrud.

Uden CO2 ingen byggesten til planter.

Og uden planter intet liv.

Skal vi dæmpe klimavariationerne , så skal der altså helt andre store processer igang.Herunder genbeplantning af Sahara og Amazonas. Så fordampningen øges og CO2 bliver bundet i træ , rødder og blade.

De sidste 300 års afbrænding af kul og siden olie skal naturligvis reduceres. Og det kan vi fint gøre i Danmark, men verden halter langt bagefter.

Det var Margaret Tatcher der gav bolden op og talte om "Clima change". Nu griber politikerne tilsyneladende emnet med kyshånd og alle flager grønt. Men ingen gør tilsyneladende noget der rykker effektivt her og nu.

Så det politiske paradigme skifte er hvad der er oppotunt i situationen.

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen