Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Brandevirksomheden Bonus Wind Power, der blev opkøgt af Siemens Wind Power er lige så stille på vej ud af landet.

 

De mange danske arbejdspladser i Brande har nok ramt toppen af ekspansionen. Det danske hjemmemarked for møller er nu næsten dødt , så skal man vedligeholde sin viden og produktion så er udflagning til udlandet næste trin.

Flere og flere store mølleproducenter står overfor så store økonomiske udfordringer , at nogle vælger fussion , andre opkøb af nødlidende konkurrenter og atter andre fraflytning.

Med energiministeren i spidsen står vindmølleindustrien så ringe som aldrig før. og vi kan kun håbe på at nyvalg vil ændre erhvervskursen markant.

Vestas byggede ny vingefabrik i Sydengland og samlefabrikker længere nordpå. Siemens bygger en vingefabrik for kæmpemøllevinger i Tanger ( Nordafrika).

Og nu bygger Siemens-Gamesa ikke i Brande men il Le Havre i Frankrig både for vinger, tårne og naceller.

Produktionsplatformene flytter ud hvor produkterne efterspørges.

Og så kommer de ikke hjem igen.

Sidst er Vestas i gang med at købe deres indiske konkurrent (Suslon) , der for år sidenopkøbte Repower i Tyskland men nu er i svare vanskeligheder.

De voldsomme kræfter og materialeomkostninger som megamøller i 250 meters klassen kommer til at koste vil få hele sektoren til at krakelere. Og så nytter det ikke noget med en dansk restriktiv vindmøllepolitik . Jo, kun hvis man vil nedlægge det hele.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/648393/siemens_gamesa_vil_bygge_ny_fabrik

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen