Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Energiklagenævnet valgte i december at sløjfe VVM etableringstilladelsen for den kystnære havvindmøllepark Vesterhav Syd.

 

Kampen for at få flyttet de kystnære offshore vindmøller væk fra luxussommerhusene på Holmsland Klit er nu inde i en ny fase. Idet det er lykkedes sommerhusejerne at klage så voldsomt til Energiklagenævnet , at Vattenfalls vindmølle byggetilladelse midlertidig bliver underkendt.

Nu skal Energistyrelsen ud i en fornyet behandling af VVM tilladelsen der muliggjorde bygning af en ny vindmøllepark 4 kilometer ude i havdisen udfor Jyllands Vestkyst.

En VVM tilladelse er er en vurdering af virkningen på miljøet.

Det var oprindelig et oplæg fra Energiministeriet om kystnære vindmøller der udlage udvalgte områder til nye projekter. Projekter som Vattenfall vandt 2 af langs Jyllands Vestkyst på linie med licitation over Krigers Flak ved Møn.

Nu har en større juridisk sammentømrede sommerhusejere udfor Vesterhav Syd , så fået Energiklagenævnet i tale.

Siden har en række sommerhusejere udfor Ferring ved Vesterhav Nord mobiliseret sig for også at få omstødt den VVM tilladelse.

Siden har Energiministeriet udlagt endnu et område nogle kilometer længere ude , der skal kunne rumme endnu flere offshore vindmøller. Den plan har dog ikke været i licitation endnu.

De mange klager giver store forsinkelser og økonomiske problemer for Vattenfall , der nok havde planlagt at samkøre udbygningen på Krigers Flak og Vesterhav Syd.

Nu får man en "stop go,stop go " ind i projektet.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/647444/vattenfall_efter_afvist_vvm_for_vesterhav_syd_ikke_til_gavn_for_nogen_investering?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen