Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Med nye 85 meter vinger lægger Vestas op til konkurrence på de nye megamøller. Skriver ing.dk

 

Jo længere vinger des større kan møllerne i princippet blive indtil man når grænsen.

I mange år lå den totale vingelængde på 63,5 meter , nu er den så vokset til 85 meter. Siemens -Gamesa har udviklet en 90 meter testvinge og enkelte er bygget helt op tilo 107 meter.

Vægten på tårntoppen, vingevægten og tårnhøjden er tal der hele tiden forskubbes. Og alle vil helst være foran de andre, men kan det hele nu også holde ?.

Det gælder nok ikke om at vokse for hurtigt, så en 85 meter vinge er mere fornuftigt, når udgangspunktet var 79,5 meter.Det er trods alt kun 5,5 meters længdeforøgelse.

Når G.E. Electric bygger ny testmølle i Holland med 107 meter vinger , så er springet over 17 meter på en gang. Så nok først og størst, men voksværk kan også være lastværk.

Tidligere voksede vingerne kun med en meter om året. Dengang brugte man kun glasfiber og polyester. I dag bruger man stål , kulfiber og epoxy.

Den nye MHI Vestasmølle på 9,5 MW får en rotordiameter på 174 meter, hvilket er 10 meter længere end den nu største Vestasmølle med 164 meter.

Til gengæld så vejer de to længder vinger (79,5 og 85 meter ) det samme , nemli 35 ton per blad.

Nacellen vejer lige under 400 ton oven på et omkring 100 meter højt tårn.

Summa sumarum så er MHI Vestas V174-9,5 MW i øjeblikket den hidtil største kommersielle mølle på markedet, hvoraf 52 nu opstilles i den tyske møllepark Baltic Eagle ved Rûgen.

Se også:

https://ing.dk/artikel/har-forlaenget-vingerne-smug-nu-skal-mhi-vestas-levere-moeller-med-verdens-laengste-vinger?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig#show_comments

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen