Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ny skrotningsordning for brændeovne er nu trådt i kraft skriver Miljø og Fødevare ministeriet.

 

Universiteternes måling af luftforureningen har længe haft brændeovne som hovedårsag til alverdens dårligdomme, selvom alle ved , at hovedparten kommer fra blilernes udstødningsgas og elværksernes kulrøg. Så er det jo let at række smed for bager.

Med 700.000 brændeovne, hvoraf de fleste aktive er i sommerhusområderne , så må påvirkningen af byernes luft herfra være minimal.

Ikke desto mindre forestiller man sig , at udfasning af de gamle brændeovne vil styrke miljøet.

Der afsættes den kommende tid 2000 kroner i skrotningspræmie for hver brændeovn der skrottes

Nu afsættes der så 46 mio kroner , som skal dække skrotning af 19.000 brændeovne af ældre dato.

Hermed forstås brændeovne fra før 1995.

Efter skrotning af den gamle ovn må man godt købe en ny model som erstatning. Så det hjælper næppr så meget, eftersom det jo også er spørgsmålet hvilket brændsel man anvender og hvor tørt det nu engang er.

Man forestiller sig af hovedparten af luftforureningen i danmark kommer der 70.000 aktive brændeovne. Ministeriet forestiller sig at man køber en ny svanemærket brændeovn eller en varmepumpe efterfølgende.

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/skrotningsordning-braendeovne-risikerer-at-bruge-millioner-uden-miljoegevinst-223781

https://mfvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/nu-kan-du-faa-2000-kroner-for-at-skrotte-din-gamle-braendeovn/

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen