Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Elbilernes forbrug af grundstoffet kobolt overstiger nu produktionen fra minerne.

 

Kobolt der hører til brugs grundstoffer somm jern og nikkel og udvindes idag primært i Kina, men Chile og Norge har tidligere produceret ikke ubetydelige mængder.

Kobolt indgår i elbilernes batterier og er således et ret vitalt materiale, som snart er brugt op i den voldsomme vækst . Og da der ikke er udfasede brugte biler på markedet endnu, så kan man ikke genbruge kobolten. Skriver Elfokus online.

I gamle dage fandtes der store koboltminer ved Evie 100 kilometer nord for Kristianssand., men de miner blev lukket , da billigere kobolt fra Chile overtog markedet.

Idag kommer hovedparten af kobolt fra DR Congo og Kina.

Så hvis man ikke opretter nye miner, så vil der snart opstå en væsentlig mangel.

På Chr,IVs tid blev man rige af at sælge kobolt til Kina, der dengang brugte kobolt til at farve porcelæn og glas  blå (Kejserens farve)t. I dag kender vi det fra de blå streger i Kgl. Porcelæn.

Så de mange nye batteribiler og stationære batteribanker så er behovet for metallet pludselig eksploderet. Og der går nok et par år før nye miner er oppe i omdrejninger. Eller de gamle bliver genåbnet.

Se også:

http://www.elfokus.dk/kobolt-mangel-kan-true-elbilerne/

https://da.wikipedia.org/wiki/Kobolt

Ian

Dagens vits

Vinder du noget, når du spiller på kasino? Åh, du ved man vinder den ene dag og taber den næste. Hvorfor nøjes du så ikke med at spille hver anden dag?
Nive info
Gå til toppen