Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Mulighed for elektrisk stød ved berøring.

 

Mange elektriske pærere bliver efterhånden ikke produceret i Europa endsige Danmark, men i Kina , hvor lønnen er lav og produktionsmængden stor.

Efter udfasning af glødepærere og overgang til lavenergi er LED diodelys ligesom kommet ind ad bagdøren og har erobret store markedsandele.

Og nu sælger det bare der står LED på embalagen.

Men mellem de mange gode tilbud er der tilsyneladende en hel del der er samlet med skovl.

For nu viser det sig at de ikke overholder en række sikkerhedsregler. Skriver bt.dk online.

Det er åbenbart isolationen af den lille tranformator (traffo) der ændrer spændingen fra 230 volt vekselstrøm til 12 volt der er pakket hårdt med for lidt isolation. Det har givet brugerne en række ubehagelige overraskelser.

Sikkerhedsstyrelsen har fundet fejl i 19 ud af 30 LED pærere.

LED er kommet for at blive også selvom produkterne har mange fejl. For LED teknikken kan spare rigtig mange kWh på el-budgetet om året. Også selvom en LED er dyrere.

LED fås nu som forlygter til biler, rød-grønne lyssignaler, lommelygter, spots i loftet og meget andet. Og kendes mest som lysdiodekæder i december måned.

I klynger udsender de et godt hvidt lys. Og det var først da man kunne lave hvide lysdioder, at LED teknologien stormede frem.

Så det er kun et spørgsmål om grundighed , kontrol og design i produktionen der tilsyneladende halter bagefter. Importører af LED til Europa har nu strammet kravene til fabrikanterne.

Se også:

https://www.bt.dk/samfund/to-ud-af-tre-led-produkter-er-ulovlige-risiko-for-elektrisk-stoedA

https://www.sik.dk/erhverv/produkter/vejledninger/elprodukter/nyheder/fabrikanter-led-belysning-skal-stramme-pa-kontrol-komponenter

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen