Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Med udsigt til 250 nye møller samler enkelte borgere langs kysten nu folk til kamp.

 

Skriver Dagbladet Struer-Holstebro.

Statens mål om nye 800 MW havmøller bekymrer nu sommerhusejere langs Vestkysten. Også selvom man forestiller sig den nye placering 20 kilometer ude i havgusen.

Så det lugter lidt af en anden dagsorden.

Hver gang et mølleprojekt kommer i offentlighed , så opstår der spontane "lokalgrupper" der med henvisning til alskens problemer og ulykker forsøger at skræmme politikerne mod at vedtage lokale planer.

Oprindelig kom alle læserbrevene fra 3 adresser i Vendsyssel. I dag er det sværere at placere afsenderne, men ordvalget er det samme. og det er ligemeget om det er Holbæk Tidende , Maribo Avis eller Herning Folkeblad.

Dertil kommer der tilsyneladende altis indsigelser fra danmarks Naturfredningsforening 5 minutter i 12 før deadline. Så mulighederne for at fremme projekter er efterhånden blevet vanskelig.

Foreløbig kører debatten om nølleparkerne Vesterhav Nord og Vesterhav Syd. Som man vil have flyttet både sydpå og længere ud i Vesterhavet. Det løb er tilsyneladende kørt, for ministeren vil ikke ændre på den hidtidige linie.

Og så kommer oplægget om 800 MW nye møller , der enten skal placeres 20 kilometer fra Vestkysten eller 15 kilometer fra Møn ved Krigers Flak.

Her er den endelige placering ikke endelig, men både Hvide Sande og Thyborøn bakket op af deres kommuner kæmper om guldet. For der er mange service arbejdspladser gemt i det.

Thyborøn Havn må have både de bedste faciliteter og den bedste knowhow , men det tæller tilsyneladende sjældent i dansk politik.

Alle argumenter imod placeringen 20 kilometer ude køres nu frem. Som lysglimt i solnedgangenm bortjagt af turister og visuel forurening. Man så hellere møllerne placeret 30 ja 45 kilometer ude.

Alternativet er ellers kulstrøm eller atomkraft fra Sverige, men det bekymere ikke.

Fremtiden vil efterspørge mere og mere elektricitet. Til opladnings af elbiler,. Til opvarmning af huse. Til udfasning af fossile brændsler.

Se også:

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/holstebro/250-vindmoeller-i-horisonten-Saadan-kan-vestkysteACn-komme-til-at-se-ud/artikel/399514

Ian

Dagens vits

Hvad hedder højhus på Århusiansk? Svar: Hytte, på hytte ,på hytte, på hytte, på hytte...
Nive info
Gå til toppen