Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Er der energi nok i solen og har vi arealer nok spørger en læser i Ingeniøren.

 

Al vedvarende energi skal helst bruges lokalt , så ledningstab og transmissionstab minimeres.Dertil kommer anlæggenes rentabilitetsstørrelse. Idet vi jo godt ved, at solenergi alene ikke dur helårs ensige døgnet rundt , men godt kan tilføre væsentlige kWh på rette tid af dagen og året.

Investeringen skal passe til forbruget.

Ingeniøren skriver at det totale forbrug på elektricit ligger på 40 TWh eller 40.000 GWh eller 40..000.000 MWh eller 40.000.000.000. kWh.

I øjeblikket har vi en samlet solcellekapacitet på 1 GW. og planen er at sol skal dække 20 procent af det danske elforbrug i 2030. Hvilket vil kræve en samlet kapacitet på 6,3 GW.

Og med dagens tal må det så blive 8.000 GWh , der skal opnås eller 8.000.000 MWh

Men nok om det. Solcellernes produktion skal enten gemmes eller bruges straks. Og gode lagringer af strøm over længere tid er ikke særlig udviklet. Den dag man billigt kan lagre elektricitet , så vil mange områder kunne blive selvforsynende mindst 8 måneder om året.

Læs artiklen i Ingeniøren, den er meget omfattende.

Se også:

https://ing.dk/artikel/spoerg-fagfolket-hvor-mange-solceller-kan-daekke-danmarks-energibehov-215087

https://en.wikipedia.org/wiki/Kilowatt_hour

https://kommunal-rapport.no/artikkel/mw_mwh_gwh_twh

Ian

Dagens vits

Vinder du noget, når du spiller på kasino? Åh, du ved man vinder den ene dag og taber den næste. Hvorfor nøjes du så ikke med at spille hver anden dag?
Nive info
Gå til toppen