Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Aalborg , Odense og Esbjerg står med et akut problem. Deres kulkraftværker skal udfases.

 

De gamle elværksbyer, der i årevis har levet højt på at anvende elværkernes kølevand til billig fjernvarme står nu til at skulle slukke for de CO2 forurenende kedler.

Planen er at kul skal udfases inden 2030. Og det uanset der også produceres fjernvarme fra anlæggene. I stedet forestiller man sig, at der omlægges til anden grøn energi. Og det kunne være geothermisk energi eller varmepumper.

Måske et lidt for skrivebordsinspireret udgangspunkt. Idet man tilsyneladende slet ikke forestiller sig hvilke enorme energimængder der passerer i f.eks. Aalborgs fjernvarme.

Indtil nu har man andre steder erstattet kul med affaldsforbrænding og naturgas der hvor kul er blevet minimeret. Og det er nødvendigvis ikke billigere. Så Aalborg, Odense og Esbjerg må se i øjnene at man får væsentlige højere varmeudgifter fremover.

Kul brydes ikke i Danmark men importeres fra Polen, Sydafrika, Australien og andre oversøiske destinationer. Så det er ikke bare forbrænding i elværkernes kedler der spares men også udgifter til den lange søtransport.

Man forestiller sig af vedvarende energikilder og kabler til udlandet kan overflødiggøre importen af kul allerede i 2030 , men der ofres ingen større midler til at nå dette mål, som pumpet store batterier, akkumulering i batteribanker og lignende. Så vi kan stå helt nøgne i kulden om få år, hvis vi udfaser den nødvendige back up allerede om 11 år.

Og i følge energiministeriet måske noget tidligere.

Se også:

http://www.elfokus.dk/slut-med-kul-foer-tid/

https://presse.ens.dk/news/nye-krav-i-forbindelse-med-godkendelse-af-varmeprojekter-348681

Ian

Dagens vits

Med tårerne trillende nedad kinderne fortalte lille Peter sin børnehavelærerinde, at der kun var et par gummistøvler tilbage i garderobeskabet, og det var ikke hans.
Nive info
Gå til toppen