Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

En vindmølle der efter alt at dømme har været nedbremset i stormstøddene har revet sig løs.

 

En vindmølle ved Mogenstrup nær Hobro løber i øjeblikket løbsk.

Det sker ofte når møllen lukkes ned og bremses i storm . Hvorefter generatoren kobles fra lysnettet. Er der imidlertid meget kraftige vindstød , så kan propellem alligevel trække rundt i skivebremsen. Og nogengange giver det så megen friktion af der udvikles ild. Andre gange rives bremseklodserne væk og møllen kører nu frit uden at nettet holder omdrejningstallet nede.

Er der tale om kantstillede vinger, så vil rotationen ske med begrænset skade. Hvis vingerne er faste eller fastmonterede, så vil man ikke kunne stoppe før ved vindstille.

De allerældste hollandske møller blev stoppet ved at man satte en kraftig harve nedenunder og så smed et fastgjort reb op i de fritkøerende vinger..

Møllen i Mogenstrup er forsøgt stoppet af 2 montører, men det er alt for farligt, da denne mølle tilsyneladende kører både frit og meget hurtigt.

Man venter til vinden kortvartgt løjer af. Alternativt smider den en eller 2 vinger og eller beskadiger tårnet.

En mølle kører imellem 33 og 37 meter i sekundet i vingetippen. Denne mølle mener man kører med 350 km/timen. Skriver EkstraBladet online.

Se også:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vindmoelle-kan-ikke-bremses-loebet-loebsk-med-350-kmt./7473022

Ian

Dagens vits

Et par skulle ud og spise. Tjeneren spurgte, om de havde bestlit bord. "Hvis vi havde bestilt bord, var vi taget til Ikea!" svarede manden.
Nive info
Gå til toppen