Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Det lykkedes kun at overføre 18000 årsafregnede solcelleejere ved årsskiftet.

 

Det vil sige at der er 67.000 anlægsejere , der slap med skrækken. Idet myndighederne ikke kunne nå at omlægge alle 85.000 anlæg til flexafregning inden den 1 januar 2019. Så næste deadline bliver 1.januar 2020.

Det betyder , ar 67.000 solcelleejere fortsat kan bruge nettet som "batteri". Og nøjes med at afregne en gang om året. Nemlig nytårsaften.

Alle andre er blevet overført til flexafregning , der betyder afregning hver time . Således at solcelleejere skal betale fuld pris når der ingen VE er på nettet.

Og det er der sjældent om natten og om vinteren. Så selvom man har afleveret i tusindvis af kWh til fællesskabet , så får man nu en løbende ekstraregning. Der bestemt ikke bliver lille.

Så er anlægget lagt på taget hjemme , så skal man fremover have 3 separate målere. (dertil målerleje).

Årsagen til forsinkelsen er tilsyneladende at Energinet.dks it system ikke kunne håndtere så mange nye flexafregninger på så kort tid.

Skal man bruge egne uafhængige kWh så må man søge til en batteribank løsning og en inverter , der kan servicere et lokalt netværk. Men det er heller ikke billigt , hverken i drift og vedligehold.

Se også:

https://ing.dk/artikel/67000-solcelleejere-slap-flexafregning-foerste-omgang-223129

Ian

Dagens vits

Hvorfor står Århusianerne og kigger ud over havet? Svar: De har hørt at pornobølgen er på vej.
Nive info
Gå til toppen