Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

40 procent af Tysklands elproduktion kom i 2018 fra VE kilder.

 

Med fuld tryk på brunkulproduceret elektricitet står Tyskland for hovedparten af CO2 forureningen fra elværker i vest Europa. Dog med Polen lige i hælene , der producerer på stenkul.

Det har man gjort en masse ved de senere år med mange solaranlæg og vindmølleparker.

Planen er at 65 procent af landets energi i 2030 skal komme fra forureningsfri VE kilder.

En plan der er langt mere realistisk end de danske tiltag.

Grøn energi stod i 2010 for 19,1 procent af Tysklands bidrag. En andel der i 2017 var vokset til 38,2 procent. Og som i 2018 nåede op på 40 procent.

"El fra sol, vind og vandkraft samt biomasse øgedes med 4,3 procent i 2018 . Og stod for 219 terra watt-timer udaf et totaltforbrug på 542 terra watt-timer." Skriver ny teknik online. Der citerer en Frauenhofer rapport.

Vi ser jo allerede at Tyskland har overhalet alt og alle indenfor sol panel parker . Ligesom store offshore vindmølleparker med de allerstørste vindkraftanlæg snurrer lystigt.

Ved at bygge mange pumpekraftværker kan man gemme energien fra uge til uge. Og er også på det område foran. Biogas findes i stort antal , hvorfra man kan træde til når andre VE kilder falder i effekt. Så 20 års forfejlet energipolitik svier nu til os selv.

Kritikere hævder, at tyskerne bare har haft et godt vind-år. Men det er nærmere den fortsat øgede kapacitet. For i her ved årsskiftet passerer VE elektricitet kulproduktionen. Og man forventer fortsat øget grøn vækst.

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/fornybara-energikallor-gar-om-kol-i-tyskland-6943727

Ian

Dagens vits

– “Naturligvis er der ulemper ved demokratiet… vælgerne eksempelvis!!”
Nive info
Gå til toppen