Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Så skete det igen. En vindmølle er brændt i en brandstorm.

 

Når det blæser kraftigt og der går ild i olie, glasfiber, plastic og lignende i stor højde, så er der næsten ingenting man kan gøre. Udover at lade branden udbrænde kontrolleret. Men hvad er kontorl når det blæser 32 meter i sekundet.

Det så vi i Sørvad, hvor en Vestasmølle udbrændte klods op af en staldbygning.

De faldende brændende dele antændte halm og materialer klods op af en nærliggende staldvygning.Og kun ved hurtig indsats lykkedes det at holde ilden i ave.

De op mod 40 tyrekalve og deres ejere overlevede med skrækken.

Men nu er det jo ikke hver dag en vindmølle brænder. Ofte er det lynnedslag eller en større kortslutning der antænder hændelsen. Andre gange har det været en nedbremsning efter kraftige vindstød , som alligevel ikke kunne holde møllen , hvorefter bremserne er blevet gloende varme og har antændt hvad der kunne brænde i nacellen.

For der er jo altid oliespild ved maskiner. Og hydraulikolie og gearolie brænder ligesågodt som al anden olie. Derudover en masse plastisolerede ledninger og til sidst vinger der er opbygget med glasfiber og polyester eller glasfiber og epoxy. Både polyester og epoxy brænder hurtigt og let.

På linken fra TV2 kan man se en video.

Som bekendt brændte en megamølle i sommer i Frøstrup. At det tilfældigvis er en vestas mølle der også er brændt denne gang er en ren tilfældighed.

Denne mølle er lidt mindre og en del år gammel.

I Frøstrup kunne end ikke brændvæsenet komme op i nacellens højde. Så møllebrand kræver i virkeligheden special slukningsudstyr.

Se også:

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2019-01-01-vestas-vindmoelle-totalskadet-efter-brand-vinge-styrtede-ned-i-ejendom

https://www.energy-supply.dk/article/view/639344/vestasmolle_gik_op_i_flammer

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen