Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Viljen til at give et grønt boost de kommende år ,saboteres her med årsskiftet massivt.

 

For få år siden var solceller og solpaneler så dyre, at end ikke offentlige midler kunne finde vej til pilotprojekter og privat anlæg, men så blev man mere grøn.

For der er tilsyneladende stemmer i en grøn attitude. I hvert tilfælde udadtil.

Så på forunderlig vis fik man indført nye ordninger, der kunne begrænse udledningen af CO2.

Det blev muligt at bruge lysnettet som "batteri" , hvorfra man resten af året kunne hente den indsatte mængde kWh. Nytårsaften blev skæringspunktet hvor regningen blev gjort op.

Her trak man produktionsresultat fra solcellerne fra forbruget. Og var det i plus, så fik man penge. Eller hvis det stod i minus, så måtte man betale måler differencen.

Det kunne med andre ord betale sig at få et stort privat anlæg.

Og så gik der hus på udviklingen. Indenfor få måneder havde 70.000 enten fået opsat eller bestilt et privat solcelle anlæg. Indtil nogle politikere mente at ordningen var blevet for god.

Politiske forvirringer gav lidt luft i ordningen. Og da året var gået var der nærmest 140.000 større eller mindre anlæg registreret. Og så blev ordningen lukket.

Man ville åbenbart ikke have private til at producere deres egen elektricitet.

Nye afgifter , beskatning af egenproduktion og lignende fulgte i kølvandet.

Så anlæg der ville have en forventet tilbagebetalings tid på 11 år, fik nu en tilbagebetalingstid på 27 år. Man påbegyndte at plukke solpanelejere systematisk.

Og dertil et nyt energiforlig, der kræver afregning af solelektricitet hver time. Al træk på elmåleren skulle betales med fuld pris , der dengang lå mellem 2,25 krone og 2,50 krone per kWh.

Dog var solpaneler af "gammel ordning" fortsat udenfor. Og ejerne kunne trygt "opspare" på nettet.

Den ordning er nu med et snuptag fjernet. Og alle skal afregnes hver time.

Det kommer til at koste 6000 kroner ekstra for alle der i god tro investerede i solpaneler.

For solceller giver jo mest om sommeren og næsten ingenting , når man har mest brug for det i den mørke tid. Afviklingen totalt set vil give milliarder til staten. Og mange kalder det røveri ved højlys dag. (Og det sker i disse dage).

Det må tilsyneladende ikke være interessant at producere sin egen strøm. Så vi står nu med et gigantisk grønt hykleri. For nu kommer det til at koste penge, at fortsætte med eller opsætte solpaneler.

Lidt kan reddes med opstilling af en batteri-bank (akkumulatorer i et havesdkur), men den koster jo også i drift og vedligehold.

Ian

Dagens vits

Det er kun politikere, der kan stå oprejst, uden at have en rygrad!
Nive info
Gå til toppen