Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Udfor Blåvands Huk ligger der nu tre havvindmølleparker: Horns Rev I, Horns Rev II og Horns Rev III. Og det er sidstnævnte der nu igangsættes.

 

Horns Rev består af 49 megamøller fra Vestas , der er 187 meter høje. Men på grund af afstanden fra land vil de kunne ses i godt vejr. Idet mølleparken ligger indenfor Horns Rev 2 parkenm,dog i en afstand på omkring 20 kilometer.

Møllerne der alle er af typen MHI-Vestas 164-8,3 MW står på 11 til 19 meters dybde. Hvilket giver en total tårnhøjde over havbunden på 187 meter plus max 19 meter = 206 meter, hvoraf de 187 er oven vande.

Møllen er udstyret med 3 stk. 80 meter lange vinger, der hver vejer 33 tons. Så det er store roterende vægte der hænger fra toppen.

Mølleparken forventes at producere 1.700.000 MWh årligt, der efter udbudskonkurrence i Energistyrelsen afregnes med 77 øre per kWh.

Hele den nye vindmøllepark ( Horns Rev III) fylder et hav-areal på 88 kvadratkilometer.Så hver off-shore møller optager derfor et areal på 1,8 km2.

Se også:

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/374405/foerste_kaempemoelle_snurrer_i_danmarks_stoerste_vindmoellepark.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

Ian

Dagens vits

Sergenten inspicerede de værnepligtige, og stoppede ved en ung mand med meget langt hår. - De skulle have været klippet for meget længe siden! - Jamen, hr. sergent, det blev jeg skam også..?
Nive info
Gå til toppen