Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Udfor Blåvands Huk ligger der nu tre havvindmølleparker: Horns Rev I, Horns Rev II og Horns Rev III. Og det er sidstnævnte der nu igangsættes.

 

Horns Rev består af 49 megamøller fra Vestas , der er 187 meter høje. Men på grund af afstanden fra land vil de kunne ses i godt vejr. Idet mølleparken ligger indenfor Horns Rev 2 parkenm,dog i en afstand på omkring 20 kilometer.

Møllerne der alle er af typen MHI-Vestas 164-8,3 MW står på 11 til 19 meters dybde. Hvilket giver en total tårnhøjde over havbunden på 187 meter plus max 19 meter = 206 meter, hvoraf de 187 er oven vande.

Møllen er udstyret med 3 stk. 80 meter lange vinger, der hver vejer 33 tons. Så det er store roterende vægte der hænger fra toppen.

Mølleparken forventes at producere 1.700.000 MWh årligt, der efter udbudskonkurrence i Energistyrelsen afregnes med 77 øre per kWh.

Hele den nye vindmøllepark ( Horns Rev III) fylder et hav-areal på 88 kvadratkilometer.Så hver off-shore møller optager derfor et areal på 1,8 km2.

Se også:

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/374405/foerste_kaempemoelle_snurrer_i_danmarks_stoerste_vindmoellepark.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

Ian

Dagens vits

Far, er det rigtigt, at man bliver til støv, når man dør? Ja, min søn, det er det. Så ligger der en død mand under min seng.
Nive info
Gå til toppen