Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Men tuneller flere hundrede meter ned under dybe fjorde forbinder man nu de store øer.

 

I Danmark , hvor man har kalk og limsten 20 meter under havoverfladen kan man ikke finde ud af at spule tuneller over selv korte strækninger mellem øerne. Hvor sølle kan det blive.

Da man byggede Storebæltsforbindelsen var det oplagt med tuneller hele vejen for både tog og biler, men pengeinteresser fik åbenbart politikerne til at vælge den allerdyreste løsning med lavbro,højbro og jernbanetunnel.

Og ikke meget bedre gik det da Øresundsforbindelsen blev bygget med tunnel og højbro.

Og det selvom man i Holland har fine lange tuneller i endda vadehavs pløret delta fra Rhinen.

Nu taler man om at bygge en Kattegatsforbindelse fra Sjælland over Samsø til Jylland, hvor man helt sikkert vil anvende rutchebane modellen fra Storebælt. Fremfor en eller flere tuneller hele vejen.

En tunnel kan holde i 300 år og en bro højst i 100 år. Se bare på Storestrømsbroen , de allerede skal skrottes. Så investeringsmæssigt får man meget mere for pengene ved tunnelbyggeri.

Og så er det endda så let i den danske undergrund, hvor det ikke er granit og gnejs men blødt kalk i form af skrivekridt og limsten.

Nu borer Færøerne så tuneller i tuf og basalt ned under fjordene og gør det muligt at kunne køre fra ø til ø. Og endda snart i næste hug til Suderø , den aller sydligste ø.

Vi kunne bygge tuneller til Mors , Læsø , Samsø og Ærø som forsøg. For sidenhen at samle landet med en Kattegatsforbindelse. Vi taler jo her om lave havdybder og enkelte operationer.

Men det tilgodeser jo ikke de investeringsfonde som vil bruge projekterne til øko-malkeko. Ligesom staten tjener mange penge på Storebælt efter broen er betalt.

Se også:

https://ing.dk/artikel/faeringer-bygger-112-km-tunnel-med-rundkoersel-under-havet-188184

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen