Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Planerne om at bygge en mindre møllepark ved Sdr.Vium er nu taget af bordet.

 

Mens Vattenfall fik etableret et samarbejde med de lokale lodsejere i området og ellers tilkøbte sig gode jordarealer i den forbindelse så er en anden aktør NRGi løbet ind i en lokal storm med deres vindmølleprojekt.

Planen var at opstille 6 stk 150 meter høje megamøller i en ny vindmøllepark. Og dertil bygge en solcellepark på et 30 hektar stort område. Men lokalbefolkningen er tilsyneladende ikke blevet taget med i projektet. Så i stedet for en positiv samarbejdsånd er man løbet ind i en shitstorm.

Efter et større borgermøde har man valgt at tage projektet af bordet. Skriver Dagbladet Ringkøbing Skern. En bitter strid mellem fremmede investorer og lokale om afkast fra møllerne på Lønborg Hede.

Der står i forvejen 7 store vindmøller og kommunen havde ellers godkendt yderligere 13 megamøller. Men NRGi fra Østjylland ville tilsyneladende ikke det samme som Vattenfall ville på Nørkær Enge ved Løgstør, hvor 50 procent af afkastet falder lokalt og statens grønne penge til lokale kulturelle aktiviteter også blev dækket.

Der blev det en positiv udvikling fremfor en negativ dialog.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/638333/energiselskab_dropper_vindmoller_i_sdr_vium?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/vindmoellepenge-har-splittet-lokalsamfund

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen