Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Så sker der noget igen. Næppe var atomkraften begravet før kampen blusser op igen.

 

Det handler om penge. Adgang til ubegrænsede energimilliarder i elnettet. Penge der for alt i verden ønsker store centraliserede løsninger. Og slet ikke dencentrale VE anlæg.

Så hvis man kunne fange politikerne op omkring nye atomkraftværker, så ville alle investeringer kunne suges ud af staterne ude omkring de næste 40 år. Og med kontrol over store kapitaler ville banker , forsikringsselskaber og pengetanke få magt og kontrol over mistede privilegier.

Centralistiske ledere som Præsident Emmanuel Macron i Frankrig øjner nye tider. Og det franske system med EDF i front pumper glødende propaganda ind imellem rækkerne af de over 25.000 deltagere i COP24.

Atomkraft er ikke bare CO2 neutral . Det reducerer også CO2 mængden i atmosfæren er argumentationen. Men man glemmer bare den voldsomme forurening som minedrift og anvendelse af uran og plutonium medfører for involverede parter.

Vi har det allerede nu på nært hold i presset på Grønlands Hjemmestyre vedrørende åbning af en ny mine i Narssaq fjeldet. Vel vidende , at så bliver det slut med landbrug og fiskeri i Sydgrønland. Ligesom visse centralafrikanske lande hvor radiaaktiv støv blæser over landet fra store åbne uranminer.

I Sydgrønland findes der udover Narssaqfjeldet 6 til 7 andre lokaliteter med uran , men de er ikke undersøgt dybere. Så Danamrk -Grønland forholdet kan hurtigt komme under pres, hvis det lykkes at vække fugl Fønix i Polen.

COP24 er altså ikke bare CO2 reduktion og varmere klima men også pladsen hvor der kæmpes om helt andre løsninger.

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen