Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Aalborg og Vesthimmerlands kommuner får ny stor møllepark langs Limfjorden.

 

Vattenfall er efter flere års forhandlinger blevet enige med Aalborg og Vesthimmerlands kommuner om en stor grænseoverskridende vindmøllepark ved Nørrekær Enge.

Den grønne omstilling , der indtil fornylig var støttet af staten bortfalder nu. Så penge der kunne være gået til lokale foreninger,spejdere m.v. forsvinder.

Aftalen med Vattenfall bliver, at de kompenserer for statens svigt på området.

Der står i øjeblikket 13 ældre møller. De bliver pillet ned og erstattet af 36 nye store megamøller, hvis årsproduktion ville kunne forsyne 100.000 husstande med elektricitet.

Derudover er det aftalt at 50 procent af mølleparken får lokalt ejerskab.

Det har betyder maksimal folkelig opbakning til projektet. Og samtidig betydet at pengene bliver lokalt forankrede. Hele projektet vil koste over en milliard kroner.

Projektet har nu fået det blå stempel .

Vattenfall gennemfører hvad DONG engang lovede men aldrig implementerede. Nemlig at indgå som partner i lokale møller og vindmølleparker. Så nu er vi inde i en ny positiv udvikling.

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/vesthimmerland/groent-lys-danmarks-stoerste-moellepark-rejses-ved-loegstoer/ff674638-2d80-4c3f-8a97-203923394d0e

Ian

Dagens vits

Hvorfor tager Århusianere altid deres dør af når de skal på toiletet? Så er der ikke er nogen der kikker ind gennem nøglehullet.
Nive info
Gå til toppen