Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Vestas har satset meget store beløb i ny udviklingsarbejde , der vil agterudsejle konkurrenter.

 

Men, det er nok mere ønsketænkning end en realitet. Eftersom Vestas er bagud indenfor den tekniske opbygning af megamøllerne.

Problemet ved de fortsat større og større møller er maksimeringsgraden. Hvor lange kan vingerne blive ? Hvor meget kan mølletoppen veje, Hvor højt kan man gå op ?

Da møllerne blev større og vingerne længere gik rotationshastigheden ned. Eftersom man ikke kan overstige en vinge spids hastighed og få mere energi indfanget. Så de fleste møller kører med samme tiphastighed. Alt andet ville være tab.

Allerede tidligt indsatte Siemens mangepolede generatorer med permanente magneter , der kunne gå ned på ganske få rotationer per minut. Hvorimod Vestas valgte at indskyde et mindre gear mellem den mangepolede generator og rotoren.

Gearing ved hjælp af industrigear må i dag ansees for en tidlig teknologi i store møller.

Mangepolede generatorer , der styres elektronisk er altså kommet for at overtage.

Men det var allerede tyske Enercon der udviklede konceptet flere år før.

De bruger imidlertid en mangepolet generator udelukkende på basis af elektromagneter.

Idag.dk skriver , at Vestas har udviklet et nyt modulsystem , der gør det muligt at sammensætte vindmølletoppe skiftevis efter hvilken opgave der skal løses.

Det har man brugt i årevis. Og flere af fabrikanterne har hugget de gode ideer fra hinanden. Så skrottede dele fra nedtagne møller genbruges til to ofte i nye konstruktioner eller til reparationer.

Ellers lyder det jo godt , at Vestas giver Nordex og Siemens-Gamesa baghjul , men så meget nyhed er der trods alt ikke mig bekendt.

Se også:

https://www.idag.dk/article/view/637429/vestas_i_spidsen_i_kaplobet_om_fremtidens_vindmolle?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

Sergenten inspicerede de værnepligtige, og stoppede ved en ung mand med meget langt hår. - De skulle have været klippet for meget længe siden! - Jamen, hr. sergent, det blev jeg skam også..?
Nive info
Gå til toppen