Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ejere af sommerhuse langs den Jyske vestkyst føler sig ført groft bag lyset.

 

Vattenfall der vandt licitationen over de to kystnære havmølleparker klantres af de berørte sommerhusejere for at se stort på tidsfrister i sagsbehandlingen. Og opfordrer energiministeren til at gribe ind.

Sidst har Vattenfall imødegået klager over kommende positionslys på møllemmasterne med en bemærkning om , at Bovbjerg fyr lyser over 10 gange stærkere på nattehimlen.

Så klager over positionslysene mener Vattenfall er ude af propertioner..

Tidligere forsøg på at få rykket havmølleparken længere ud end de 4 kilometer fra kysten er ikke blevet taget i betragtning. Det vil nok også betyde at hele sagsbehandlingen skulle gå om igen med flere års forsinkelse til følge.

Ser man på de nye Siemens forsøgsmøller i Nissum Bredning , så forstyrrer det faste langsomt blinkende lys om natten på offshore møllerne overhovedet ikke. Det ville være værre , hvis de blinkede rødt som på et diskotek.

Forsøg på testmøllerne i Frøstrup med radartænding ved flypassage er en anden mulighed.

Problemet langs Vestkysten er , at der går en luftvej (rute) langs med Vestjylland. Så et fast rødt lys er nok bedre end man tænder og slukker ved hver flypassage.

Et problem der vil være meget svagt om sommeren i brugsæconnen og tydeliger i vintermørket.

Så hele klagen er nok mere et fokus på hvor meget man kan presse erstatningssummen op overfor Vattenfall end relle gener, der endnu ikke er aktiviteret.

Se også omtale i Struer Dagblad.(kræver desværre adgangskode).

Ian

Dagens vits

Sergenten inspicerede de værnepligtige, og stoppede ved en ung mand med meget langt hår. - De skulle have været klippet for meget længe siden! - Jamen, hr. sergent, det blev jeg skam også..?
Nive info
Gå til toppen