Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Direktør Ruth Bloom kunne den 5 december skåle med de nærmeste samarbejdspartnere og medarbejdere på søsætningen af Crestwing. Skriver Energy-Supply online.

 

Bølgekraften i Danmark er blevet sultet så kraftigt i sidste år , at næsten alle projekter er gået ned.. Kun ganske få som folkene bag Crestwing har stædigt fastholt tempoet. Så nu efter 13 år er den første store prototype blevet søsat udfor Fredrikshavn.

Crestwing var oprindeligt et fælles projekt mellem ingeniørerne Henning Pilgaard og Ruth Bloom, der afprøvede ideerne i Storebælt for siden at flytte til Fredrikshavn, hvor man påbegyndte en halvskala model. Projektet kæmpede år efter år med store finansielle problemer. Nu er man heldigvis nået i mål. Og kan dokumentere effekten af bølgemaskinen.

Et princip der lidt ligner den hedengangne bølgemaskine Dexa i Hanstholm.

Crestwing projektets halvskalamodel er nu døbt Tordenskjold . Den er trods alt udskibet fra Fladstrand (Det gamle navn for Fredrikshavn , hvor Tordenskjold bl.a. drev sin kapervirksomhed).

Desværre døde Henning Pilgaard i 2016 så projektet har været i stormvejr både interne og økonomisk eksternt . Ruth Bloom har med stor dygtighed og flid fået bølgemaskinen i søen.

Så et stort tillykke herfra.

Se også:

https://crestwing.dk/english/waveenergy.html

https://www.youtube.com/watch?v=uCGAcuSxIXA

https://www.energy-supply.dk/article/view/636151/efter_13_ar_crestwing_tester_nu_offshore?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens vits

- Hvad får man, hvis man kloner en sørøver? - ??? - En piratkopi
Nive info
Gå til toppen